link self help is the best help essay writing resume writing services chicago illinois weather essay for good essay writing companies put the parts of the essay in the right order psychology personality theory homework help press write a writing a concept paper college admission essay editing services best resume writers in australia best custom essay writers needed are essay writing services illegal college writing service reviews
Home » MammaCare » Borstprothesen

Borstprothesen

Aanschaf borstprothese

Na een borstamputatie mag u na ongeveer 1 á 2 maanden de tijdelijke (schuimstof) prothese vervangen door een definitieve(siliconen) borstprothese. Bij een behandeling met radiotherapie is dit ongeveer 2 maand na het beëindigen van de radiotherapie. Ook bij borstbesparende operatie is het soms wenselijk om een deelprothese met passende lingerie te dragen.

Volledige prothese na borstamputatie

Deze prothese is gemaakt van zacht siliconen materiaal in een folie en heeft de vorm van een borst. Deze wordt in een zakje in een speciale prothese BH gedragen.

Zo blijft de prothese op de juiste plek zitten. Bij het aanmeten  van de borstprothese wordt vooral naar de symmetrie met de e.v.t. andere borst gekeken. Ik werk met diverse soorten maten en merken borstprothesen, zo kan ik voor u de beste voorziening leveren. Na verwijdering van de okselklieren kan soms lymfoedeem in de arm of op de romp ontstaan. Te smalle bandjes en te zware prothesen zijn funest.

Een prothese BH is hiervoor uitermate geschikt omdat deze wat beter om de borsten sluit en wat breder aan de zijkant en bij de schouder banden is, voor een optimaal draagcomfort.


Deelprothesen na borstbespaarde operatie

Vaak wordt er gedacht na en borstbesparende operatie:

 ik hoef niet naar zo’n mammacare winkel” ik heb mijn beide borsten nog

Maar niets is minder waar, vaak is de borst na de operatie en nabehandeling van o.a. radiotherapie nog wat gezwollen in de eerste maanden.

Na verloop van tijd slinkt of groeit dan soms de borst en er ontstaat soms verschil in volume van de beide borsten. In sommige gevallen ontstaat er zelfs lymfoedeem in de borst. Dit is vaak hinderlijk en lastig bij het vinden van een goed passende BH en kleding wat scheef trekt.

Hiervoor kan ik deelprothesen leveren. Dit is een soort zacht siliconenschaaltje in verschillende maten en diktes die in een prothese BH gedragen kan worden om zo weer symetrie in beide borsten te krijgen.

Een prothese BH is hiervoor uitermate geschikt omdat deze wat beter om de borsten sluit en wat breder aan de zijkant en bij de schouder banden is, voor een optimaal draagcomfort.


Plakprothese

Dit is een siliconen prothese met daarop een huidvriendelijke plaklaag.

Deze kleeft aan de huid. Het voordeel is dat het gewicht van de prothese niet alleen door de BH bandjes wordt gedragen maar ook door de huid. Dus een betere drukverdeling. Daarnaast heeft het plakken een masserende werking op de huid, e.v.t litteken weefsel en of oedeem.

De huid moet volledig genezen zijn na bijvoorbeeld radiotherapie, alvorens  een plakprothese te dragen. Een plakprothese gaat tot maximaal maat 12.

Wel is het aan te raden om ook hierover toch een prothese BH te dragen voor het draagcomfort.

Een plakprothese moet elke dag gereinigd worden met een speciale scrubzeep en/of een borsteltje. (als er huidschilfers op de plaklaag zitten, kleeft deze niet afdoende) Deze zeep is bij mij verkrijgbaar.

Zwemprothese

De zwempothese is van ietwat steviger siliconengel gemaak en is wat hol van vorm, waardoor deze iets minder zwaar is en het water beter weg wil.

Het voordeel van een zwemprothese is, dat deze in het hoesje van de badkleding kan blijven zitten na het zwemmen bij het omkleden. Daarnaast is de zwemprothese bij intensief gebruik wat beter tegen chloor bestand. Door de meeste zorgverzekeraars wordt de zwemprothese niet vergoed, is voor eigen rekening en kost rond € 80,=