link self help is the best help essay writing resume writing services chicago illinois weather essay for good essay writing companies put the parts of the essay in the right order psychology personality theory homework help press write a writing a concept paper college admission essay editing services best resume writers in australia best custom essay writers needed are essay writing services illegal college writing service reviews

Indicatie’s

         Indicatie                                                                        Verschijnselen

Chronische Veneuze insufficientie
Spataderen (Varices)

 

Zwangersschapsvarices

Tekortschieten van het veneuze systeem, door onvoldoende afvoer van vocht en afvalstoffen door de aders doordat de klepjes niet meer zo goed sluiten in de aders.Zichtbare spataderen en niet zichtbare spataderen, kramp in en pijnlijke benen. Onrustige en vermoeide benen in de nacht.Bij CVI kunnen klachten ontstaan, variërend van vermoeidheid tot niet-genezende wonden
Veneus oedeem Vochtophoping in de benen waardoor moe en zwaar gevoel in de , soms bruine verkleuringen op de huid, dunne, kwetsbare huid, pijn, krampen, branderigheid, jeuk en onrustige benen, spataderen of open been. Bij CVI.
Trombose Trombose kan ontstaan in slagaderen en aderen.Een slagaderlijke trombus leidt tot een verminderde bloedtoevoer in de weefsels die door deze slagader worden verzorgd. Een slagaderlijke trombose ontstaat meestal in samenhang met atherosclerose.Een aderlijke trombus leidt tot verminderde bloedafvoer en zwelling.Bekende gevolgen van slagaderlijke trombusvorming zijn een hartinfarct, longembolie of een beroerte.

 

Lymfoedeem Primair-lymfoedeem aangeboren  minder goed aangelegd lymfestelsel.Secundair-lymfoedeem vaak na trauma of oncologische behandeling. 

Stoornis in de afvoer van lymfevocht waardoor zwelling/stuwing in het lichaam kan ontstaan. Vermoeid en zwaar gevoel, pijn, beperkingen in de beweging, beperkingen in het dagelijks functioneren, huidafwijkingen en infecties.

.

Lipoedeem Ongelijkmatige vetverdeling over het lichaam en het komt vrijwel uitsluitend bij vrouwen voor. Meestal erfelijk.  Vermoeide benen, pijn bij aanraking en het ontstaan van vocht in de loop van de dag. Tevens ervaren vele patiënten een bandgevoel rond de enkels. Vaak slanke handen en voeten.

 

Therapeutisch Elastische Kousen (steunkousen)

Therapeutische elastische kousen worden voorgeschreven bij aandoeningen aan het vaat- en lymfestelsel.

De kousen helpen om oedeem tegen te gaan of venen te ondersteunen om de terugstroom van het bloed te bevorderen. Door de druk van buitenaf door de kousen, in combinatie met de (kuit) spierpomp, wordt de stroomsnelheid naar het hart verhoogd en stuwing in de aders voorkomen. Zo kan de verdere ontwikkeling van vaataandoeningen worden voorkomen. De kousen zijn bedoeld om gedurende langere tijd dagelijks te dragen om het gewenste resultaat te bereiken.